Foredragsholdere 2011

KRISTIN CLEMET

er daglig leder i den liberale og konservative tankesmien Civita. Hun var innvalgt på Stortinget fra Oslo 1989–1993 og var arbeids- og administrasjonsminister 1989–1990 og utdannings- og forskningsminister 2001–2005. Clemet var viseadmistrerende direktør i NHO 1997–2001.

ANDERS FØYEN

Anders Føyen har lang fartstid i Microsoft Norge, tidligere som systemingeniør med blant annet Windows NT/2000 som fagområde, senere som Business Developer Manager for .Net. For tiden har Føyen tittelen strategy advisor. Han var verdensmester i brettseiling i 1977 og 1978, og er utdannet MBA fra Pacific Lutheran University i Seattle, USA, og har jobbet i Microsoft siden 1991.

EIRIK NEWTH

er forfatter, blogger og mediepersonlighet som har skrevet en rekke populærvitenskapelige bøker. Newth har gjennom flere år markert seg som en tilhenger av nettleksikonet Wikipedia, og har frontet wiki-bevegelsen i media. I 2007 var han juryformann for Wikipedias artikkelkonkurranse.

SOLVEIG KLOPPEN – Konferansier

Solveig er en av Norges mest etterspurte kvinnelige konferansierer. Hun har tre ganger ledet en av TV2s største suksesser «Idol – jakten på en superstjerne», samt TV2s årlige humanitære innsamlingsaksjon «Artistgallen». Programlederrollen i Idol gav henne «Gullrutens Publikumspris» i 2005.

TRULS SVENDSEN – Konferansier

er en norsk programleder, stuntreporter og humorist. Han er kjent fra programmer som ”Kroppen”, ”E6”, ”Senkveld” og det aktuelle programmet ”Svendsen om Hansen og Jensen” på TV2.

ANNE-CECILIE FAGERLIE

Anne-Cecilie er Nordensjef i Avanade. Hun var fra 2002 til 2006 senior vice president Group IT i Aker Kværner med ansvaret for å etablere en ny global IT-organisasjon og systemplattform. Før dette har hun over 18 års erfaring i Accenture.

ESPEN GYLVIK

Espen startet i Microsoft i 2001 som direktør for avdelingen Entertainment & Devices og gikk videre over i tilsvarende rolle internasjonalt med ansvar for Sentral- og Øst-Europa. Han begynte i sin nåværende stilling som COO i 2008. Espen har en Bachelor fra BI og hovedfag i psykologi fra Universitetet i Trondheim, og har tidligere jobbet 3 år som salgs- og distribusjonsdirektør for Netcom.

SVEN MOLLEKLEIV

er ansatt som direktør for samfunnskontakt i Det Norske Veritas fra 2003. Han var 2002–2006 styreleder i Vålerenga Fotball. Han ble født i Bergen men vokste opp på Valle og gikk på Hovin skole. Han har hovedfag fra idrettshøgskolen, var informasjonssjef i Idrettsforbundet fra 1984 til 1986, markedssjef i fotballforbundet fra 1988 til 1991 og var fra 1991 til 2001 generalsekretær i Norges Røde Kors, da han ble personaldirektør.

OSMUND UELAND

Osmund Ueland er en erfaren næringslivsleder, og har blant annet sittet som konsernsjef i NSB. I dag har han flere styreverv, og i Østfold kanskje mest kjent som styreleder i det nye vitensenteret Inspiria Science Center i Sarpsborg.

OLE KRISTIAN LUNDE

Har i over 20 år jobbet med kommunikasjon. Var kommunikasjonsdirektør i Orkla ASA fra 2000-2010, og ti år i Det Norske Veritas før det. Han har jobbet mye med web som kanal – både internt og eksternt, og Orkla har i mange  år vært rangert blant de beste norske selskapene på Internett. De siste årene har han engasjert seg mye i bruken av sosiale medier, og har blant annet lagt grunnlaget for bruk av sosiale medier internt i Orklakonsernet.

TERJE JOHNSEN

Forskningsleder / avd. sjef visualiseringsteknologi ved IFE, sektor Sikkerhet MTO. Utdannet Sivilingeniør i Computer Science, Heriot-Watt University, Scotland 1989.
Faglige interesser: Visualiseringsteknologi, virtuell- og utvidet virkelighet, integrerte operasjoner og samhandling, web teknologi, bærbar teknologi.

ILKKA KORKIAKOSKI

Mr. Ilkka Korkiakoski has a broad experience from IT and Financial Services. Between 2001- 2006 Mr. Korkiakoski was in charge of operations and development of Electronic Channels in OP Bank Group. During his time eBanking customer base reached more than 1 million and he led successfully one of the largest development programs in the Bank’s history. In Tieto Mr. Korkiakoski has had many roles. In the beginning of 2009 he was nominated as a head of Strategy and Corporate Planning. Starting from November 1st 2010 he focused on leading a strategic corporate initiative called “IT as a Service”.

BENEDICTE FASMER WAALER

Benedicte Fasmer Waaler begynte i IKT-Norge i desember 2007. Hun har bakgrunn fra produktledelse i telekom og it-journalistikk, og jobber som prosjektleder i IKT-Norge.

KNUT H. H. JOHANSEN

er utdannet Sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og er i dag administrerende direktør i Navita Systems AS. Han har bidratt til oppstart av fl ere teknologi- og energiorienterte selskaper i og var initiativtager til Norwegian Center of Expertise i Halden. Han har også jobbe med internasjonal forretningsvirksomhet.

PER EGIL PEDERSEN

Per Egil Pedersen er rådmann i Halden kommune. Han er i tillegg fotballspiller som tidligere har spilt for Fåberg, Hamarkameratene og Sportsklubben Brann hvor han vant norgesmesterskapet i 1976. Etter fotballkarrieren har han blant annet vært administrerende direktør for Vålerenga Fotball i perioden 2001–2002

BØRGE HANSEN

Har jobbet som utvikler og arkitekt større utviklingsprosjekter i mer enn 15 år. Siden 2008 har han jobbet som teknologirådgiver i Microsoft og har cloud computing som spesialfelt. Børge sitter i styret for Dataforeningens cloud computing arbeidsgruppe, og i styret for IASA Norge.

LARS NAKKERUD

Lars Nakkerud er teknologirådgiver for Microsofts største partnere og jobber med å utvikle partnerne innenfor blant annet Microsofts Unified Communications produkter Lync og Exchange.

OLAV TOLLEFSEN

Olav Tollefsen jobber som teknologirådgiver i Microsoft Norge og har ansvaret for å hjelpe partnere og kunder med å ta i bruk ny teknologi på en god måte. I disse dager er det en stor fokus på bruk av nettskyplattformen Windows Azure og Visual Studio 2010.